Search

Iz foto galerije

Zlatni sponzori

Gosp. Mijo Krešić 
Gosp. Vlado Filipović
„Filipović“ doo

 Gosp. Zoran Mišković - „Himmel-AG“ DOO Tuzla

http://cvijecara_
himmel.emaxo.com

 Gosp. Marko Andrić Tarzo – „Timun“ Par Selo

 Gosp. Almir Mujkić - Tito

"Armensa Team"

http://www.armensa.ba/

Broj posjetitelja

Danas
Jučer
Ovog mjeseca
Proteklog mjeseca
Ukupno
48
477
18989
25825
1381770

Partneri i donatori

Fondacija Tuzlanske zajednice – http://www.fondacijatz.org/
Gosp. Davor Divković - MANAGER Traktionssysteme Bosnia doo Tuzla

Gosp. Marinko Vidaković -

HŠD ZAGREB ARBON - http://hsdzagreb.blogspot.com/

 Auto otpad „Miko“
IPA Šibenik-http://www.ipasibenik.hr/

OŠ „Pasci“ Pasci

http://www.pascisk.50megs.com/

Gosp. Juro Pranjić Muma
Gosp. Ivica Kovačević - Vijećnik u OV Tuzla
Gđa Jasminka Mijatović - Vijećnica u OV Tuzla

Gosp Dragan Divković -

DOO "Puc" Tuzla

Doo „Rudar“ Tuzla - http://www.rudar.ba/
PA „Trade“ D. Dubrave

maz 2 20150209 1653952595MZ Par Selo je zajedno sa još 15 MZ sa područja TK, član Mreže aktivnih zajednica (MAZ). Par Selo je postalo član ovog udruženja na inicijativu Udruge mladih Par Selo-Dubrave, a koja je podržana od strane Savjeta MZ, JU OŠ "Pasci" i Udruženja penzionera Par Selo, koji zajedno čine lokalnu grupu za razvoj (LGZR).

Uz financijsku potporu iz navedenog Udruženja, završili smo nekoliko bitnih projekata i samo daljnjim zajedničkim radom i povećanjem broja aktivista u LGZR možemo učiniti još više na poboljšanju uvjeta života u našoj sredini. U narednom periodu planiramo formirati Udruženje žena kako bi potakli i njih da se organiziraju i počnu djelovati kao aktivni članovi lokalne zajednice. Ukoliko želite postati dijelom ove pozitivne priče i pomoći razvitku zajednice, ali i osobnih kvaliteta obratite se nekome od članova Udruge ili ostalih članova LGZR. 

MAZ upravo i funkcionira na ovaj način, okupljajući sva udruženja, škole, grupe ljudi i obavezno Savjet mjesnih zajednica. Udruženje ima tri tijela Skupštinu u koju ulaze 3 člana iz svake zajednice, Koordinacioni odbor kojeg čine po jedan član iz svake zajednice i Upravni odbor koji broji 5 članova koji su izabrani na Izbornoj skupštini kojoj su prisustvovali i predstavnici lokalne grupe za razvoj Par Selo. Koordinator LGZR Par Selo i predstavnik naše zajednice u MAZ-u je Dragan Grgić.

Članstvom u ovoj mreži, MZ Par Selo postaje dijelom 15 zajednica koje udruženo rade na osiguravanju boljih uvjeta života, promoviranju filantropije i volonterizma među mladim ljudima koji jačaju kao lideri zajednice.
Zadatak lokalne grupe za razvoj je napraviti Akcioni plan svih planiranih aktivnosti unutar zajednice za tekuću godinu, na osnovu kojeg možemo u konačnici aplicirati na pozive za dodjeljivanje sredstava.
MAZ funkcionira na način da podržava projekte koji su prepoznati kao potreba cijele zajednice i projekte u kojima zajednica ulaže svoje ljudske i materijalne resurse koji će pomoći uspješnoj realizaciji.

Nama je čast biti dijelom ovakve jedne porodice i u svemu ovome vidimo priliku za razvoj naše uže sredine. Dugujemo zahvalnost JU OŠ "Pasci" s gospodinom Elvirom Fejzićem na čelu, Savjetu MZ Par Selo, Udruženju penzionera Par Selo i Fondaciji tuzlanske zajednice.
O svim budućim koracima i aktivnostima vezanim za Mrežu informirati ćemo vas na našoj WEB stranici.

Više o Mreži aktivnih zajednica, ali i o samom radu Fondacije informirajte se na slijedećim linkovima:

Fondacija tuzlanske zajednice

Mreža aktivnih zajednica