Search

Iz foto galerije

Zlatni sponzori

Gosp. Mijo Krešić 
Gosp. Vlado Filipović
„Filipović“ doo

 Gosp. Zoran Mišković - „Himmel-AG“ DOO Tuzla

http://cvijecara_
himmel.emaxo.com

 Gosp. Marko Andrić Tarzo – „Timun“ Par Selo

 Gosp. Almir Mujkić - Tito

"Armensa Team"

http://www.armensa.ba/

Broj posjetitelja

Danas
Jučer
Ovog mjeseca
Proteklog mjeseca
Ukupno
84
477
19025
25825
1381806

Partneri i donatori

Fondacija Tuzlanske zajednice – http://www.fondacijatz.org/
Gosp. Davor Divković - MANAGER Traktionssysteme Bosnia doo Tuzla

Gosp. Marinko Vidaković -

HŠD ZAGREB ARBON - http://hsdzagreb.blogspot.com/

 Auto otpad „Miko“
IPA Šibenik-http://www.ipasibenik.hr/

OŠ „Pasci“ Pasci

http://www.pascisk.50megs.com/

Gosp. Juro Pranjić Muma
Gosp. Ivica Kovačević - Vijećnik u OV Tuzla
Gđa Jasminka Mijatović - Vijećnica u OV Tuzla

Gosp Dragan Divković -

DOO "Puc" Tuzla

Doo „Rudar“ Tuzla - http://www.rudar.ba/
PA „Trade“ D. Dubrave

Jedna od ideja vodilja koja je vodila Udrugu mladih da se uopće osnuje jeste da se obnove, adaptiraju ili izgrade nova igrališta širom naših mjesnih zajednica. Želimo na taj način mladima pružiti bolje mogućnosti za život i druženje, skloniti ih s ulice i udaljiti od svakodnevnih poroka. Tako je bilo i sa igralištem na Raskršću. Dvije godine smo mukotrpno radili da bi igralište doveli u stanje normalnog korištenja.

Na desetine mladih je mjesecima provodilo svoje vrijeme na istom gdje smo u potpunosti prokopali kanale, očistili svu ostrugu i nečistoće u čitavoj okolici igrališta, čitaonice i škole na Raskršću.

Postavili smo cijevi gdje je trebalo postaviti, posijali 35 čempresa skroz okolo igrališta. Veliku, najveću zahvalnost dugujemo gosp. Zoranu Mišković-Himmelu koji je osigurao mašinsko popravljanje samog terena. Danima su kamioni dovozili pijesak, mašine nivelisale i valjale igralište. Dvije godine smo uspješno organizirali tradicionalni nogometni turnir na Raskršću i vratili ga u život. Igralište je bilo uslovno za korištenje tijekom čitave godine. Preko 10000,00 KM je uloženo u isto. Od momenta kada je MZ Dubrave zabranila Udruzi da organizira turnir shvatili smo nas MZ ne želi blizu igrališta. Danas, nažalost i sami znate u kakvom je stanju igralište. MZ Dubrave je dala mnogo obećanja među kojima je da će 2013. godine turnir biti pod reflektorima, a on nije ni održan. Nadamo se da će doći bolji dani jer ovako više ne ide.