Search

Iz foto galerije

Zlatni sponzori

Gosp. Mijo Krešić 
Gosp. Vlado Filipović
„Filipović“ doo

 Gosp. Zoran Mišković - „Himmel-AG“ DOO Tuzla

http://cvijecara_
himmel.emaxo.com

 Gosp. Marko Andrić Tarzo – „Timun“ Par Selo

 Gosp. Almir Mujkić - Tito

"Armensa Team"

http://www.armensa.ba/

Broj posjetitelja

Danas
Jučer
Ovog mjeseca
Proteklog mjeseca
Ukupno
121
477
19062
25825
1381843

Partneri i donatori

Fondacija Tuzlanske zajednice – http://www.fondacijatz.org/
Gosp. Davor Divković - MANAGER Traktionssysteme Bosnia doo Tuzla

Gosp. Marinko Vidaković -

HŠD ZAGREB ARBON - http://hsdzagreb.blogspot.com/

 Auto otpad „Miko“
IPA Šibenik-http://www.ipasibenik.hr/

OŠ „Pasci“ Pasci

http://www.pascisk.50megs.com/

Gosp. Juro Pranjić Muma
Gosp. Ivica Kovačević - Vijećnik u OV Tuzla
Gđa Jasminka Mijatović - Vijećnica u OV Tuzla

Gosp Dragan Divković -

DOO "Puc" Tuzla

Doo „Rudar“ Tuzla - http://www.rudar.ba/
PA „Trade“ D. Dubrave

Ovih dana priveden je kraju projekat uređenja izvorišta "Pilipova česma" i autobusnog stajališta Orašje. Ovo je nastavak rada na izgradnji nadstrešnica na svim autobuskim stajalištima u smjeru Tuzle, a imajući u vidu da ovo izvorište koristi šira regija cijeli projekat dobija još i veći značaj.

Projekat je pisao projektni tim Udruge mladih Par Selo – Dubrave a u djelo su ga sproveli članovi Udruge i susjedi koji žive blizu Pilipove česme. Posebno se zahvaljujemo glavnom majstoru Zdenku Tomiću i njegovim prvim asistentima Pepanu i Franci koji su sve naše ideje sproveli u djelo. Projekat je riješio pitanje odvoda vode spomenutog izvoriša i osigurao čistiji i uredniji prostor oko istog kao i bakteriološki ispravniju vodu. Također projektom je adaptirano i autobusko stajalište kod  „Pilipove česme“.

Glavna sredstva su osigurana od Fondacije tuzlanske zajednice odnosno Mreže aktivnih zajednica. Vlastito učešće u projektu smo osigurali od idućih fizičkih lica: Jasminke Mijatović, Ivice Kovačević, Dragana Divković-PUC, Zorana Mišković Himmela i Marka Tomića Cvike. Dozvolu za izvođenje radova smo dobili od direkcije cesta TK-a uz pomoć  Ministarstva turizma i saobraćaja i Ministarstva prostornog uređenja i okoliša TK-a. Svima nabrojanim se ovom prilikom mnogo zahvaljujemo!

Nakon dva natkrivena autobuska stajališta prethodne godine, ovim projektom darujemo još jedan poklon našoj lokalnoj zajednici. Moto našeg djelovanja jeste čista i uređena lokalna zajednica! Postali smo prva mjesna zajednica u kantonu sa potpuno uređenim autobuskim stajalištima na putu prema Tuzli i na to smo ponosni. Želimo uraditi sve najbolje za svoje mjesto, a želimo biti primjer i drugim zajednicama da krenu našim putem.

Ovaj projekat je kruna dobre suradnje izmedju Udruge, OŠ Pasci na čelu sa direktorom Elvirom Fejzićem i Udruženja penzionera Par Selo. Zajedno sa navedenim akterima  i Savjetom MZ činimo Lokalnu grupu za razvoj unutar Mreže aktivnih zajednica o čemu smo više puta i pisali (opširnije pročitajte na ovom linku).

Želimo na kraju prenijeti posebnu molbu mještana koji žive blizu Pilipove česme, a to je da se uređeni prostor koristi domaćinski. Što znači strogo zabranjeno: bacati smeće, vršiti nuždu, prati auta i sl. i apelujemo da se ova vijest proširi i dalje!

Više slika sa uređenja ove ali i ostalih stanica pogledajte u albumu na našoj Facebook stranici: Autobuska stanica kakvu želimo

Informacije o prve dvije faze projekta uređenja autobusnih stajališta pronađite u člancima objavljenim na sljedećim linkovima:

Autobuska stanica kakvu želimo-Faza I

Autobuska stanica kakvu želimo-Faza II

Do novih projekata...

Vaša Udruga