Search

From picture gallery

Golden sponsors

Gosp. Mijo Krešić 
Gosp. Vlado Filipović
„Filipović“ doo

 Gosp. Zoran Mišković - „Himmel-AG“ DOO Tuzla

http://cvijecara_
himmel.emaxo.com

 Gosp. Marko Andrić Tarzo – „Timun“ Par Selo

 Gosp. Almir Mujkić - Tito

"Armensa Team"

http://www.armensa.ba/

Pageviews

Danas
Jučer
Ovog mjeseca
Proteklog mjeseca
Ukupno
142
477
19083
25825
1381864

Partners and donators

Fondacija Tuzlanske zajednice – http://www.fondacijatz.org/
Gosp. Davor Divković - MANAGER Traktionssysteme Bosnia doo Tuzla

Gosp. Marinko Vidaković -

HŠD ZAGREB ARBON - http://hsdzagreb.blogspot.com/

 Auto otpad „Miko“
IPA Šibenik-http://www.ipasibenik.hr/

OŠ „Pasci“ Pasci

http://www.pascisk.50megs.com/

Gosp. Juro Pranjić Muma
Gosp. Ivica Kovačević - Vijećnik u OV Tuzla
Gđa Jasminka Mijatović - Vijećnica u OV Tuzla

Gosp Dragan Divković -

DOO "Puc" Tuzla

Doo „Rudar“ Tuzla - http://www.rudar.ba/
PA „Trade“ D. Dubrave

05

    Osnovana u svibnju 2011. godine poradi njegovanja folklorne baštine kako vlastitoga kraja tako i šire. Sekcijom, koju uglavnom čine mlade osobe, od osnutka upravljaju Marijana Petrović i Danijel Barišić. Inicijalno je skupina brojila oko sedamdeset članova, različitih životnih dobi, dok se danas profilirala u sekciju koju čini oko trideset stalnih i dvadesetak povremenih članova.

07b

Do sredine 2013. godine koreograf je bio Vahid Čamdžić ali je, zbog financijske problematike, od srpnja 2013. godine, volontersko ali uspješno ravnanje folklornom grupom preuzela članica Upravnoga odbora Marijana Petrović.
Probe se održavaju dva puta tjedno u prostorijama OŠ Pasci. Folklorna skupina je tijekom dvije i pol godine svoga postojanja bila gost na desetinama manifestacija širom BiH, dok je prvi inozemni nastup bio u Rugvici kod Zagreba (Republika Hrvatska). Repertoar igara i plesova, koji se izvode, je internacionalnog karaktera te se na taj način pokušava njegovati kulturna tradicija ne samo Bosne i Hercegovine nego i Makedonije, Hrvatske, Srbije, Mađarske i dr.

Tramosnica Gradacac

Pokazali smo se i domaćoj tuzlanskoj publici. Prijatelji iz Kulturno umjetničkog društva „Izvor“ Kiseljak pozvali su nas da budemo njihovi gosti na manifestaciji „Ljeto u Tuzli“

Pogledaj fotografije...

Smotra folklora – Rugvica 2013. Zahvaljujući zapaženim nastupima i ostvarenim poznanstvima na istima, folklorna skupina je stekla prijatelje i izvan granica Bosne i Hercegovine. Ove smo godine po prvi puta bili gosti na smotri folklora ''Posavino, gdje su ti starine?'' održanoj u Rugvici kod Zagreba. S obzirom na to da smo bili jedini KUD izvan granica Hrvatske, sa specifičnom nošnjom, moglo bi se reći da smo bili i satisfakcija. U Rugvici smo se predstavili igrama iz Bosne i ostavili trag naše ''bjeline'' na obali Save.

Pogledaj fotografije...

Dani Velike Gospe 2013. Nastupi u Breškama su nam nekako postali tradicija ali nikako navika. Sudeći po reakcijama domaće publike opet smo bili rado viđeni gosti na čemu smo neizmjerno zahvalni.

Pogledaj fotografije...

Posavsko sijelo 2013. Igre i plesovi hrvatske Posavine. Mladost, sinkronizacija pokreta i vedar duh bili su najbolji pokazatelji kvalitete folklornog stvaralaštva. Ovaj nam je nastup otvorio i vrata koja će nas kasnije odvesti u prvu internacionalnu avanturu u Zagreb.

Pogledaj fotografije...

Njegovanje dobrosusjetskih odnosa humana je karakteristika koju ne zanemarujemo. Štaviše, rado se odazivamo na pozive iz susjednih nam mjesta pri obilježavanju njihovih važnih obljetnica. U prijateljskim Gornjim Pascima smo bili dio svečane atmosfere prigodom proslave Dana mjesne zajednice.

Pogledaj fotografije...

Našli smo se i u nizu kulturno – umjetničkih društava koja su se predstavila  na  Tradicionalnoj smotra folklora „Husino 2013“ . Nova poznanstva i jedno iskustvo više zasigurno su nam pružila dodatno samopouzdanje u daljnjem radu i napretku.

Pogledaj fotografije...

Lokalna razina oduvijek je bila siguran start prema širenju obzora na regiju i dalje. Gornje Živinice pamtimo kako po svečarskoj pozivnici tako i po jednoj od najsrdačnijih dobrodošlica koje su nam iskazane u dosadašnjem djelovanju. Nadamo se da smo opravdali ukazano nam povjerenje.

Pogledaj fotografije...

Bili smo gosti i na obilježavanju Dana općine Banovići 2012. Kakav bi bio rudarski kraj koji nema ćiru? Uzajamno smo se počastili. Mi Banovićane igrom i pjesmom, a oni nas vožnjom u vlaku i kvalitetnim kulturno – zabavnim programom.

Pogledaj fotografije...

In varietate concordia! Ujedinili smo snage iz različitih resora i dali potporu našem resoru za organizaciju sportskih natjecanja. Brojna publika, uigrane noge i nasmiješena lica – decentna uvertira za Par Selo CUP 2012.

Pogledaj fotografije...

Folklorna sekcija je prvi nastup imala pred domaćom publikom na proslavi prve obljetnice Udruge. 

Iako je iza sebe imala tek 6 mjeseci rada, folklorna skupina se predstavila s dvije koreografije. Najprije su nastupili s igrama iz Bosne, a potom su odigrali „Berovku“ – igru iz Makedonije. Gromoglasan pljesak domaće publike, narodna nošnja vlastitoga kraja i entuzijazam mladosti bili su najbolji pokazatelji kojim putem folklorna skupina planira ići – putem progresa i suptilnog pristupa kulturi i tradiciji.